Bokcirkeln blai-blai

söndag 19 juni 2011

Juli/augusti 2011: The Talented Miss Highsmith - The Secret Life and Serious Art of Patricia Highsmith, av Joan Shenkar

Möte ägde rum hemma hos Kajsa den 28 augusti.

Lotta drabbad av tunga flygförseningar, Daniel kanonförkyld, Hanna ute ur leken (nästan bortblåst i Washington) och Tommi fastnade i ett omöbleringsprojekt.
Kvar blev Kajsa, Dag, Frida och Anders som kunde konstatera att den här boken inte riktigt var vad vi hade förväntat oss. En biografi som berättar allt, men på ett så uttömmande sätt att man inte riktigt orkar fullfölja. Trots att runt två månader förflutit sedan det senaste mötet hade ingen av de närvarande lyckats läsa mer än 30 procent av denna tegelsten. Förutom ganska mastigt språk var bokens volym något av ett problem. Det här är inte direkt något man stoppar ner i innerfickan och plockar fram på väg till jobbet. Nä tyvärr Miss Highsmith, vi Blai-blaiare har inte orkat ta till oss ditt liv. Men vi gillade diagrammen i appendix och indexet är fantastiskt. Kanske man någon dag får för sig att ta fram boken och bläddra i det. Vi får väl se.
Annars erbjuder sig Blai-blai att sälja en komplett bokcirkelupplaga av boken till hugade spekulanter.

Vi kan också avslöja att Blai-blai söker ny medlem som ersätter utvandraren Hanna. Eftersom vi vill ha fyra kvinnor och fyra män ombord söker vi nu en kvinna.

Till mötet läste vi (nåja):
The Talented Miss Highsmith - The Secret Life and Serious Art of Patricia Highsmith, av Joan Shenkar

Kajsa valde böcker och temat var "maffiga amerikanska biografier".
Bortvalda titlar var (oerhört jämn omröstning):
Just kids, av Patti Smith (repris)
Star: How Warren Beatty Seduced America, av Peter Biskind

Inga kommentarer: