Bokcirkeln blai-blai

måndag 20 juni 2016

Juli 2016: Liv efter liv, av Kate Atkinson

Vi samlades hemma hos Anders i Bagarmossen och ägnade oss åt tre aktiviteter:
1. Pratade om boken Liv efter liv.
2. Valde bokkandidat till nästa månad.
3. Valde ny medlem till bokcirkeln...

Låt mig avhandla punkt tre först. Något som inte riktigt hör till vanligheterna. Jennie meddelade till förra mötet att hon lämnar Blai-blai och eftersom Blai-blai kör strikt kvotering (4 män, 4 kvinnor) var det dags att välja in en ny kvinnlig medlem.
Vi hade sex helt fantastiska kandidater som alla hade skickat in varsin motivering/pitch till varför de ville vara med i bokcirkeln och vad de skulle bidra med. Att välja var inte lätt, men slutligen föll valet (genom omröstning) på Nadia Yousri.
Vi välkomnar alltså Nadia till Blai-blai och nästa möte.

Boken då. Om vi bortser från omslaget som ropar: Hallå alla chicklit-läsare älska mig, var Blai-blai positivt överraskade. Vi får följa huvudpersonen Ursula Todd som föds in i en välbärgad bankirfamilj 1910, och sedan bokstavligen föds om och om igen den 11 februari 1910... Varje gång Ursula dör får hon nämligen chansen att starta om, och varje gång hon startar om hittar hon mer eller mindre medvetet vägar att överleva längre. Ibland blir livet inte så bra, ibland blir det bättre.
Vi gillade greppet och flera medlemmar i cirkeln var framförallt tagna av beskrivningen av London under blitzen, något som gav många nya insikter.
En bra sommarbok helt enkelt.

/Anders


Till mötet läser vi:
Liv efter liv, av Kate Atkinson

Frida valde böcker på temat stora berättelser, sommarläsning. Bortvalda böcker var:
Tillrättalägganden, av Jonathan Franzén
Middlesex, av Jeffrey Eugenides

Inga kommentarer: