Bokcirkeln blai-blai

söndag 4 januari 2009

Januari 2008: Power!! av Shizuru Seino

Power!! handlar om tjejen Kyo Aizawa som tvingas spela kille efter att hennes baskettokige pappa skrivit in henne på en internatskola och anmält henne till skolans basketlag. Ett basketlag med killar, och ett internat där hon delar rum med basketlagets snyggaste och coolaste kille. Knepigt värre (särskilt om man är hemligt kär i sin rumskamrat, måste hantera att han är olyckligt kär i en annan tjej, och att man lider av fruktansvärda menssmärtor).
Ja, där har ni handlingen i korta drag. Och faktiskt var nog genomgången av denna bok den kortaste summeringen av en bok i Blaiblais sexåriga historia.

Kanske inte konstigt. Det var också första gången vi läste en seriebok. Dessutom en seriebok som i själva verket kan betraktas som kapitel ett i en serie med sammanlagt tio delar.
Mötet om Power !! (även kallad Girl got game) kom främst att handla om fenomenet Manga, hur man läser Manga, om japansk kultur och en smula om att det är lite spännande att könsrollsbyte är ett så poppis tema inom Manga. Ingen tyckte det var värt att köpa fler delar i serien. Men eftersom boken slutade som en cliffhanger kunde vi inte låta bli att ladda ner en piratkopia och glutta på de första fem sidorna i Power !! del 2.


Mötet ägde rum hos Jonas i Bagis.


Power!! (vol 1) av Shizuru Seino
Boken föreslagen av Daniel som satt samman ett könsöverskridande tema där även följande boktitlar fanns med:
Den nya Evas passion av Angela Carter
Orlando av Virginia Wolf

Inga kommentarer: